Ons onderwijs

De Vlier zet de basisbehoeftes van ieder kind voorop. Voor de leerlingen wordt zoveel mogelijk onderwijs op maat gegeven. Zo ontwikkelen zij zich in een veilige omgeving tot een zelfstandig en verantwoordelijk persoon. Het onderwijs is, net als de maatschappij, voortdurend in beweging. Wij zijn met elkaar dan ook constant met ontwikkelen en professionaliseren bezig. Dan gaat het zowel inhoudelijk om de lessen als om de resultaten van de leerlingen. Hierbij houden we rekening met de verwachtingen en eisen van het voortgezet onderwijs.

Onze manier

Wij bieden als school, onderwijs aan leerlingen van 4 tot en met 13 jaar oud. Daarbij werken wij volgens de kernwaarden van het daltononderwijs . Onze klassen bestaan ​​uit groepen kinderen van dezelfde leeftijd. Ze leren de lesstof zo samen met leeftijdsgenoten. Op een aantal momenten op de dag wordt er samengewerkt met kinderen uit andere groepen. Een uitdagende leeromgeving, veiligheid en structuur zijn van groot belang om kinderen zich optimaal te laten ontwikkelen tot zelfstandige denkers.

Slogan (1)

Innovatief

We zitten middenin de digitale revolutie, of misschien is die zelfs pas net begonnen. De omgeving is volop in beweging en De Vlier beweegt mee. De digitalisering en allerhande ICT-applicaties vormen een rode draad in het onderwijsaanbod op onze school.

Programmeren, augmented & virtual reality, sociale media, ontwerpen & onderzoeken, presentaties geven, technische software; in de toekomst heb je je eigen ICT-vaardigheden nodig. De Vlier helpt je de vaardigheden ontwikkelen die je nodig hebt om nu en in de toekomst te kunnen werken!

 

School Kijkje In De School 1

Vertrouwde omgeving

Dit alles is natuurlijk het beste voor uw kind. We gaan voor ontwikkeling op zowel cognitief, sociaal, cultureel, creatief als motorisch vlak.

Hierbij geloven we in onderwijs op maat. Ieder kind moet kunnen leren op de manier waarop hij of zij dat het beste kan, in een omgeving waar het zich vertrouwd voelt. 

Wij als De Vlier zetten ons hiervoor in en dat blijven we doen.

De Vlier Winterswijk 037

We doen het

samen!

Ouder groep 5